Conflicten

De meeste conflicten beginnen doordat een van de twee zich aan de ander ergert. Er komt een verwijt en hier reageert de ander op. Dit is vaak de start van een conflict.

Er is nog geen conflict, maar wel een verschil van inzicht
Het is belangrijk om verschillen zo vroeg mogelijk te onderkennen. Waar je woont of werkt heb je te maken met verschillende mensen en dus met verschillen in bijvoorbeeld normen en waarden. Deze verschillen kunnen zorgen voor ergernissen. Worden deze ergernissen niet besproken dan kan dit leiden tot een conflict. Het is belangrijk om een conflict voor te zijn en verschil van inzicht te bespreken. Vaak wordt de rol van mediator gekoppeld aan een conflict, maar een mediator kan ook een belangrijke rol spelen als het gaat om verschil van inzicht.

Spanningen hebben geleid tot een conflict
Als spanningen toch tot een conflict hebben geleid is er sprake van een ernstig verstoorde communicatie. Kan ik in een eerdere fase nog als coach in gesprek, deze fase vraagt om een onafhankelijke derde - een mediator. Een mediator bemiddelt tussen partijen en werkt samen met jou aan een aanvaardbare oplossing voor een probleem.

__________________________

Als mediator en coach ben ik al jaren werkzaam op het gebied van arbeids- en burenrelaties. Ik zie hoe belangrijk het is om een conflict niet te hoog op te laten lopen en zo vroeg mogelijk verschillen op het werk, met buren bespreekbaar te maken. Heb je een verschil van inzicht of is er een conflict dan kom ik graag met jou in gesprek om te kijken wat ik kan betekenen. Deze kennismaking is geheel vrijblijvend en dus kosteloos.

Arbeidsconflict mediation

Lees verder

Burenruzie mediation

Lees verder

Groepsmediation

Lees verder