Burenruzie mediation

Woningbouwverenigingen, welzijnsorganisaties en gemeenten willen graag dat bewoners prettig wonen. Helaas kunnen buren elkaar vaak niet uitkiezen waardoor een conflict kan ontstaan. Spanningen zijn zo hoog opgelopen dat een derde, neutrale persoon nodig is om deze buren weer bij elkaar te brengen.

Het zijn onder andere woningbouwverenigingen en gemeenten die Kwadraad Leiden bellen als zij te maken krijgen met burenruzies. Als mediator word ik ingeschakeld door Kwadraad om te bemiddelen als er een conflict is ontstaan. Jarenlang heb ik gewerkt als psycholoog, een achtergrond die ik goed kan inzetten om te kijken hoe een conflict opgelost kan worden.

Praktijkvoorbeeld: Mevrouw M. heeft vaak last van haar nieuwe buurman die door zijn muziekhobby regelmatig keiharde muziek maakt. Hij luistert niet alleen naar muziek, maar speelt zelf ook drums. Dat klinkt door alle muren heen. Mevrouw M. heeft meerdere malen aangegeven dat zij hier last van heeft, maar haar buurman reageerde altijd met de opmerking dat hij overdag muziek mag maken zoals hij het wil. Met een aantal krachttermen stuurde hij haar dan weer weg. Helemaal overstuur belde mevrouw M. de buurtbemiddeling voor hulp. Als mediator heb ik beide partijen bij elkaar gebracht en elk hun verhaal laten vertellen aan de ander. Toen bleek dat mevrouw J. om de zoveel weken een hele week nachtdienst heeft en dan overdag moet slapen. Na overleg is besloten dat de buurman rustig aan doet met zijn muziek in de weken dat mevrouw overdag moet slapen.

Zie je als woningbouwverenigingen of gemeente een conflict tussen buren neem dan contact op met Kwadraad Leiden.

Arbeidsconflict mediation

Lees verder

Burenruzie mediation

Lees verder

Groepsmediation

Lees verder